Heeft u spullen die u niet meer nodig heeft? Wij zijn er blij mee.

Recyclen we doen het samen!

Verantwoord recyclen? We doen het samen!

Bij Second Sale vinden wij het belangrijk om niet alleen goed te zorgen voor onze klanten, maar ook voor onze planeet. Brengt u uw oude apparaat bij ons, of wij nemen deze mee bij u, dan zorgen wij dat deze netjes wordt verwerkt. Verantwoorde recycling betekent dat het milieu wordt ontzien doordat schadelijke stoffen worden verwijderd en er minder grondstoffen hoeven te worden onttrokken aan de natuur.

Verantwoord recyclen betekent ook recycling met de best beschikbare technieken. Wij maken recycling van uw elektrische apparaten makkelijk en daarom kunt u oude apparaten altijd inleveren bij een Second Sale kringloopwinkel!

Voor de afvoer van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting heeft Second Sale een samenwerking met Wecycle en Weee Nederland die beide onder de Stichting OPEN vallen. Zowel WeCycle als Weee Nederland zorgen voor verantwoorde inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, beide partijen garanderen recycling met een hoog milieurendement en rapporteren hierover aan de overheid.

Recyclen

Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

De recyclingbedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd.

De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Veel gestelde vragen

Wanneer wij een apparaat bij u komen bezorgen zoals een wasmachine, dan nemen we graag het oude apparaat voor u mee retour. Naast uw grote oude apparaat kunt u ook afgedankte kleine elektrische apparaten meegeven aan ons, zoals een föhn of bureaulamp. Helemaal gratis! Samen zorgen we zo voor meer recycling.

Bij alle vestigingen van Second Sale kunt u terecht met oude en defecte elektrische apparaten, lege batterijen en kapotte verlichting. Als u zich meld bij de kassa, zal er een medewerker u verder helpen.

Elektrisch of elektronisch afval, ook wel e-waste of afgedankte apparaten genoemd, is afval dat bestaat uit defecte of verouderde elektrische en elektronische apparaten. Apparaten is alles met een stekker of (een plek voor) een batterij.

Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen
Wecycle Team